Projecte de disseny d’un nou estand firal modular que millora l’oferta actual dins els marc del desenvolupament sostenible.

Vista de l’estand de dues plantes.
Vista de l’estand des de l’interior
Vista del mobiliari penjat de l’estructura d’acer.

El jardí Nòmada sorgeix de la combinació de dos conceptes a priori antagònics com són el “jardí” i el “nomadisme”.

Els recintes firals acostumen a ser espais tancats, amb llum natural i artificial, i els estands que normalment s’hi exposen solen construir-se amb materials de construcció comuns, com són la fusta, el vidre, el metacrilat, el ferro, la moqueta, els vinils, etc.

El Jardí Nòmada fa un pas endavant comparat amb els estands “ecològics” actuals i consta principalment de dos elements constructius: la bastida d’acer galvanitzat i un tancament vegetal natural.

Ja no és necessari fer itineràncies amb el mateix estand perquè podem trobar la bastida i les plantes al costat mateix del recinte firal en qualsevol ciutat del món. Un cop es desmunta l’estand, la bastida torna al seu ús habitual i les plantes tornen al viver d’on havien sortit. No hi ha residus, el transport és km 0 i mentre les plantes estan a l’interior del recinte ajuden a millorar la qualitat de l’aire interior.

Aquest projecte va ser seleccionat en la VII Edició del Premi Disseny Per Al Reciclatge 2013 de l’Agència Catalana de Residus i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

UBICACIÓ Barcelona  PROMOTOR  Anna Cullet ANY  2013  PROGRAMA  Efímers  EQUIP  Anna Cullet FOTOGRAFIES   Giano i Anna Cullet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: